The Grid - Indesign quick grid fix

Grafisk design er bare smukkere, renere og mere æstetisk når det bliver sat op i et grid der sørger for at objekterne holder linjer og kant. Her kan man selvfølgelig bruge objektoordinaterne, men det er langsomt og giver ikke et godt overblik. Her er en hurtig måde at lave et grid på, uden at skulle sætte det helt store op med grundlinjenet (baseline grid) osv.

OBS: Nederst på siden her kan du få fingrene i det færdige Indesign dokument med grid og lag.

opret dokument

01)

Start med at oprette dit dokument. Jeg viser et simpelt A4 dokument med en margen på 20 mm, kolonneafstand på 2 mm og beskæring på 3 mm.

02)

Derefter vælger du layer (Window > Layers), og opretter et nyt lag (Billede 2). Dobbeltklik på det nye lag og vælg en farve for dit grid. Jeg kan godt lide det neutralt, som lys grå.

rectangle frame

03)

Vælg ‘Rectangle Frame’ i dine værktøjer og sørg for, at der ikke er forvalgt en farve i indhold eller ramme. Rektanglerne skal være gennemsigtige.

04)

Så trækker du fra øverste venstre hjørne indenfor din margin, og ned til nederste højre hjørne, og holder musen nede når du har trukket firkanten. Mens du holder musen nede, trykker du på pilestasten op og til højre, de antal gang som det antal firkanter i dit grid du vil lave. Ønsker du færre, trykker du på piletasterne den anden vej.

Mellemrummet mellem firkanterne i dit grid, foruddefinerede du da du satte dokumentet op (2 mm). Dette kan du ændre ved at gå i ‘Layout > Margins and columns’ og ændre på ‘Gutter’. Hvis du vil ændre det i hele dokumentet og ikke kun på denne side, skal du vælger din masterside i panelet ‘Pages’ og gøre det samme. Du kan også ændre det ved at holde Command nede og trykke på piletasterne (stadig mens musen holdes nede og du er ved at ‘tegne’ dit grid). Dog kan du ikke se målene på mellemrummene så.

Så har du dit grid, og så vælger du at låse laget, så du ikke kommer til at putte content i nogle af rammerne. Husk at have dit grid lag øverst, så du kan se det. Ønsker du ikke at se det, kan du bare slå laget fra i dit layers panel.

Smart Guides

05)

Så skal du bare huske at ‘Smart Guides’ skal være slået til, så dine objekter let kan ‘snappe’ til dit grid. Gør dette under ‘View > Grids & guide > Smart Guides’

EKSTRA TIP!

Du kan indstille hvor meget dine piletaster rykke på dine objekter her: Preferences > Units & Increments > Cursor Key.

Hvis du skal sætte et større projekt op som et magasin eller en bog, vil jeg anbefale at du bruger baseline grid i Indesign.

Bonusmateriale!

Hvis du vil have fingrene i det færdige indesign dokument (som du ser her under) med grid og lag, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her :-)

[et_bloom_locked optin_id=”optin_8″] Download skabelon > [/et_bloom_locked]

grid on grid off