image downsize app

Downsize er det letteste lille program til at resize dine billeder med, hvis du skal bruge dem til web, powerpoint, eller andre steder, hvor dine billeder er for store eller tunge.

Jeg bliver simpelthen nødt til at vise jer denne lille image downsize app (fåes kun til mac), som jeg efterhånden har brugt i mange år, til at resize mine billeder med. Den er et genialt lille værktøj til den slags, og meget hurtigere end f.eks. køre en batch i Photoshop.

Har jeg et galleri af billeder, som jeg skal bruge på web, så samler jeg dem i en mappe, åbner programmet Downsize, og vælger let max størrelse og bredde, samt kvalitet. Så sætter du appen i gang med at køre billederne igennem, og i løbet af ganske få sekunder (alt efter hvor mange billeder du har valgt), så ligger de klar i en mappe (hvis placering du har valgt på forhånd).

Herunder kan I se app’en, som den ser ud, når den er åbnet.

1) Resize

I den første sektion kan du sætte max højde/bredde på billedet, samt kvaliteten. Nederst til venstre vælger du hvilke billeder du vil komprimere, samt hvor de skal ligge når de er færdige. Ang. kvaliteten, vil jeg anbefale at man vælger mellem 60-70% til jpg-filer, når de komprimeres til web. Der er min erfaring, at det er det bedste kompromis mellem kvaliteten og størrelsen af filen.

Downsize app by stuntsoftware.com

2) Watermark

Under ‘Watermark” kan du sætte et vandmærke på dine billeder, enten med et logo eller tekst du skriver henover billedet. Du kan endda styre opaciteten og placeringen af mærket/teksten. Ret smart.

Downsize app by stuntsoftware.com

3) Frame

Du kan også sætte en ramme på alle billederne i en valgfri farve, og du kan sætte tykkelse, farve, afrunding, skygge osv.

Downsize app by stuntsoftware.com

Der er mange muligheder i det lille program, og det er ekstremt simpelt, men på ingen måde mangefuld synes jeg. Når du har indstillet en, to eller alle tre funktioner, så er dine billeder klar til at blive behandlet – i en hulens fart.

Downsize app’en kan downloades og prøves gratis, men den koster kun $19, og det synes jeg ikke er galt for dette geniale lille program.

Billed credit